Facturen betaald krijgen. Hoe?

Facturen opstellen en ze betaald krijgen. Hoe?

In deze blog gaan we kijken hoe je eenvoudig een goede factuur kunt maken en hoe je die ook daadwerkelijk betaald gaat krijgen. Want uiteindelijk draait het dáárom. Iedere ondernemer heeft er mee te maken, dat facturen niet of niet op tijd betaald worden. Dat kost geld, waar je voor gewerkt hebt. En dat is niet de bedoeling van ondernemer zijn.
Een goed factuurprogramma, zoals dat van Offective, kan je daarin enorm helpen en ondersteunen. Want aandacht voor je debiteurenbeheer en je factuuradministratie zorgt ervoor dat je uiteindelijke bedrijfsresultaat veel beter wordt.

Een aantal tips

Weet wie je klant is
Het is belangrijk om te weten met wie je in zee gaat. Het kan best heel nuttig zijn om bij de KvK na te gaan wat de gegevens zijn van je klant. Eventueel kan het verstandig zijn om bij een kredietinformatiebureau na te gaan wat de kredietwaardigheid is van je klant. Sowieso is het belangrijk om duidelijk te zijn, ook in je offerte al, over je betalingstermijnen, betalingsvoorwaarden en algemene voorwaarden.

Wettelijke eisen
Je factuur moet voldoen aan wettelijke eisen, zoals de belastingdienst die op heeft gesteld. Als er fouten op de factuur staan, of onduidelijkheden, kan dat zorgen voor vertraging in de betaling. Met het factuurprogramma van Offective weet je zeker dat je alle benodigde informatie op een factuur hebt staan en dat je factuur voldoet aan de wettelijke eisen.

Digitaal facturen maken en versturen
Het papieren tijdperk is inmiddels wel enigszins voorbij. Het voordeel van digitaal factureren, is dat facturen vaak sneller verwerkt worden en dus ook betaald worden. Met een factuurprogramma zoals dat van Offective kun je met het grootste gemak digitaal factureren. Een digitale factuur moet aan dezelfde eisen voldoen als een papieren factuur, maar ook daar ben je van verzekerd met dit factuurprogramma.

Betalingsherinneringen
Na het verstrijken van de betalingstermijn (vaak veertien dagen of tien werkdagen) stuur je direct een betalingsherinnering. Met het factuurprogramma van Offective wordt je automatisch gewezen op het moment dat je betalingsherinneringsacties moet uitvoeren. Wees in zo’n herinnering ook duidelijk wat er gebeurt en wat de financiële consequenties zijn als de betaling niet voldaan wordt. Daarmee houd je zelf de controle over de verwachtingen die er over en weer zijn en kun je overgaan tot maatregelen, op het moment dat er niet betaald wordt.

Betalingsherinneringen opvolgen
Een van de allerbelangrijkste zaken, is dat je telefonisch een betalingsherinnering opvolgt. Op die manier heb je contact en vergroot je de kans dat er daadwerkelijk betaald wordt. Door de persoonlijke benadering creëer je goodwill bij de klant, omdat hij of zij zijn of haar verhaal kan doen en kan uitleggen waarom er nog niet betaald is. Wees tegelijk wel heel duidelijk en correct en sluit op een nette manier af. Zorg ervoor dat een eventuele betalingsregeling vastgelegd wordt en vraag altijd om een bevestiging hierop. Lukt het dan nog steeds niet? Schakel dan een incassobureau in en geef de incasso uit handen.

Reageren niet mogelijk.

 
X

Eenvoudig en snel proberen

Ervaar Offective voorraadbeheer zelf met een proefaccount van 30 dagen. Na registratie ontvangt u direct een e-mail met de logingegevens. Dit is geheel vrijblijvend en uw account wordt niet automatisch verlengt.

Koppel bestaande administratie
Aanmelden